Stacks Image 795

Anutin: – Neinei, jeg har ikke planlagt noe valgkupp



Bhumjaithai-partiets leder Anutin Charnvirakul forsøker i dag, torsdag, å bagatellisere sitt lunsjmøte med Palang Pracharath-partiets leder Prawit Wongsuwan, og hevder at det absolutt ikke hadde noen politisk betydning.

Bilder av Prawit som spiser lunsj med andre visestatsminister Anutin og to sentrale Bhumjaithai-medlemmer. den suspenderte transportministeren Saksayam Chidchob og UthaiThani-parlamentsmedlem Chada Thaiseth, gikk viralt på nettet i går, onsdag.

De tre møttes ved Prawits Five Provinces Bordering Forest Preservation Foundation ved middagstid.

– Lunsjtreffet ble planlagt mye tidligere og hadde ingen politisk betydning, hevder Anutin i et intervju med radiostasjonen 1FM 96.0’.

Anutin, som også fungerer som helseminister, sa at møtet var planlagt da Prawit ble møtt av Bhumjaithai-nestleder Chada under en tur til Nakhon Sawan i slutten av januar.

Anutin sa at han og Prawit "tilfeldigvis hadde ledig tid" onsdag, så de bestemte seg for å møtes til lunsj siden de ikke hadde spist sammen på lenge.

– Hva er galt med at jeg spiser med regjeringssjefen, hånet Anutin radio-programlederen. – Det hadde vært spennende om jeg hadde spist middag med Pheu Thai-ledere fra opposisjonen, spøkte han.

Anutin sa at Prawit hadde spurt ham over lunsj hvor mange husseter Bhumjaithai forventet å vinne, og han svarte 70.

– Imidlertid var det ingen diskusjon om at Bhumjaithai skulle bli med i en koalisjon med Prawits Palang Pracharath, insisterte han.

– Jeg snakket ikke om å danne en ny koalisjon siden vi fortsatt er i samme koalisjon, sa Anutin.

Bilder viser Prawit og Anutin smilende sammen ved spisebordet, selv om rapporter tyder på at mange Palang Pracharath-parlamentsmedlemmer hopper av til Bhumjaithai-partiet.

Anutin sa at han ville akseptere en lunsjinvitasjon fra hvilket som helst parti.

– Å spise sammen betyr ikke at vi ender opp i samme koalisjon, la han til.

På spørsmål om hvorfor han spiste middag med Prawit i "overgangsperioden" før valget, sa Anutin at det ikke var noen politisk overgang for ham.

– Det er fortsatt flere dager før husperioden går ut 23. mars, påpekte han.

Helseministeren avfeide også ideen om at publisering av bildene av ham mens han spiste med Prawit var rettet mot å skremme politiske rivaler:» – Ikke vær så pessimistisk, hånet han.

– Bhumjaithai vil også sette en betingelse for å bli med i enhver koalisjon at marihuanakontroll-forslaget må vedtas av regjeringen, sa han.

Det Bhumjaithai-initierte lovforslaget om kontroll av marihuana og hamp gikk ikke i gjennom sin andre behandling i huset, hovedsakelig på grunn av motstand fra koalisjonspartneren Demokratene.

Kilde: The Nation




RSS 


Stacks Image 782

Slik ser du norsk TV i Thailand