Stacks Image 789
Stacks Image 782
Stacks Image 793

Thaiene må trene mer



En ny studie viser behovet for at thaiene må trene mer for å opprettholde god helse.

Ifølge landets helsedepartement ble studien utført i fellesskap i 2021 av departementet og kontoret for International Health Policy Program, med informasjon samlet inn fra 78.717 thaier i 77 provinser.

Rapporten avslørte at thaiene har blitt overveiende stillesittende, med 76 % som sitter i syv timer eller mer hver dag. Imidlertid bruker omtrent 72 % av de faktisk omtrent 150 minutter eller mer per uke, på fysisk aktivitet i samsvar med Verdens helseorganisasjons standarder - iallefall sier de det.

En faktor som har bidratt til nedgangen i fysisk aktivitet har vært skiftet i arbeidsforhold, ettersom arbeidsstyrken har gått fra landbruks- eller industrisektoren til kontorarbeid. Som et resultat har risikoen for tidlig død eller livsstilssykdommer økt på grunn av lav energiforbruk.

Selv om noen trener eller deltar i rekreasjonsaktiviteter for å oppveie deres stillesittende kontorlivsstil, er dette ikke alltid tilfelle.

De i urbane områder har mer tilgang til fasiliteter som gangveier og offentlig transport, slik at de kan bruke mer tid på fysiske aktiviteter sammenlignet med landlige kolleger.

Departementet understreker at ved å øke det fysiske aktivitetsnivået kan thaier forbedre sin generelle helse og redusere risikoen for å utvikle kroniske sykdommer.

Kilde: National News Bureau of Thailand

RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand