BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Utlendinger bosatt i Thailand vil få gratis koronavaksine fra juniThailand gjentok i går sin forpliktelse om å gi alle i landet, også expats og arbeidsinnvandrere, koronvaksine. Vaksinering av utenlandske borgere i Thailand vil trolig skje i juni.

CCSAs nestleder Apisamai Srirangsan gjentok lovnaden og sier at Thailand vil få den første sendingen med vaksiner 24. februar, og de som anses å være mest utsatt er de første til å bli blir vaksinert.

De som jobber i turist- eller tjenestesektoren eller de som sannsynligvis kommer i kontakt med utenlandske turister, vil bli vaksinert i fase 2 fra mai. Expats og utenlandske arbeidstakere vil sannsynligvis bli vaksinert fra juni, i fase 3.

Dr. Apisamai sier at fremdriften av vaksinen vil ta sikte på å oppnå tre mål: å dempe smittespredning og redusere dødsfall, samt lette belastningen på Thailands helsevesen og få fart på økonomien.

Hun sier også at den private sektoren vil være i stand til å anskaffe sine egne vaksiner, forutsatt at vaksinene har myndighetenes godkjenning. Vaksinasjoner administrert av den private sektoren kan bare gjøres på godkjente medisinsk anlegg.

63 millioner doser av vaksinasjonen skal være nok til å gi alle som ønsker det vaksine.

(we) Kilde: Thaivisa