Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

De fleste thaiene ser ingen som egner seg til å bli landets neste statsministerDe fleste respondentene i en fersk meningsmåling (NIDA) uttrykker at de ikke ser noen som er kvalifisert til å være deres førstevalg som Thailands neste statsminister.

Undersøkelsen viser at 44,06% av de spurte ikke ser noen som er gode nok til å være statsminister i Thailand, mens 25,47% mener dagens statsminister Prayut er best egnet.

De som valgte general Prayut Chan-o-cha som deres foretrukne valg, og viste til hans ærlighet, hans mange års erfaring i nasjonal styring og hans rettferdighet.

Den samme meningsmåling viser at opposisjonspartiet Pheu Thai er mer populært enn det regjerende Palang Pracharat-partiet, og populariteten synker til regjeringskoalisjonspartiene Palang Pracharat, Demokrat, Bhumjaithai, New Economics og Prachachart.

På spørsmål om sine favorittpartier sa 32,38% av de spurte at de ikke støtter noe bestemt parti, 20,70% sa at de favoriserte partiet Pheu Thai, 15,73% Palang Pracharat-partiet, 13,47% Kao Klai-partiet og 7,75% Demokratene. Ruam Palang Prachachart Thai-partiet, ledet av Suthep Thaugsuban, fikk bare 0,08% i 2014 oppslutning blant de spurte. Suthep var hovedmannen bak opptøyene som endte i militærkuppet i 2014

(we) Les mer på ThaiPBS


RSS Feed