Stacks Image 352

Flomvarsler for Chao Phraya-bassengetThailands Royal Irrigation Department (RID) kom i går med et flomvarsel for syv provinser i Chao Phraya-elvebassenget da store vannmengder renner nedstrøms fra nord.

Oversvømmelser, de verste på 50 år, har allerede forårsaket omfattende skader i Chom Thong-distriktet i den nordlige provinsen Chiang Mai som følge av kraftig regn, skriver Bangkok Post.

237 husstander i syv provinser: Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Tak, Lampang, Mae Hong Son og Kanchanaburi, er hardt rammet av flom.

Advarseler sendt til syv guvernører i Chao Phraya-bassengprovinsene: Chai Nat, Uthai Thani, Sing Buri, Ang Thong, Suphan Buri, Ayutthaya og Lop Buri, om å overvåke flommen nøye og informere innbyggeren om mulige oversvømmelser.

Flomvann som strømmer fra nord gjennom Chao Phraya-sperringr kan øke til 300-500 kubikkmeter per sekund, og føre til at nivåene i Chao Phraya-elven i Chai Nat og Ayutthaya stiger med 1,5-2 meter.

Nye flomvarsler gis dersom vannstrømmen gjennom sperringen når mer enn 500 kubikkmeter per sekund.

I Doi Inthanon nasjonalpark i Chiang Mai, er det stengt offentlig tilgang til fossefall og turiststeder på grunn av muligheten for oversvømmelser og jordskred.

Etter oversvømmelser de siste dagene, har Chom Thong-distriktet sett vannstanden endelig synke. Situasjonen i fire landsbyer i tambon Khuang Pao, som også har vært utsatt for store flom, er også i bedring.

En nordvestlig monsun samt lavtrykksceller som beveger seg østover har brakt kraftig regn og tordenvær til de nordlige og øvre nordøstlige regionene så vel som mange andre deler av landet.

(we) Kilde: Bangkok Post

Slik ser du norsk TV i Thailand!