Stacks Image 594
Stacks Image 601

Virolog hevder at 70 prosent av thaiene kan ha vært koronasmittetOpptil 70 % av befolkningen i Thailand kan ha vært koronasmittet, ettersom de fleste tilfeller ikke er offisielt registrert fordi de var asymptomatiske eller bare hadde milde symptomer, ifølge Dr. Yong Poovorawan, leder av Center of Excellence i Klinisk virologi ved Det medisinske fakultet ved Chulalongkorn University.

Han sa at den estimerte smiotteraten er basert på vurderinger av blodprøver utført så langt, og la til at Omicron-varianten har spredt seg mye de siste månedene, men de fleste rapporterte ikke infeksjonen til helsemyndighetene fordi de ikke hadde noen eller kun milde symptomer og kun de som er innlagt for behandling ved sykehus er registrert, skiver Thai PBS.

Han sa imidlertid at sykdomskontrollavdelingen, med finansiering fra Health Systems Research Institute (HSRI), vil gjennomføre en omfattende undersøkelse for å fastslå omfanget av COVID-19-smitte i den thailandske befolkningen, ved å bruke blodprøver for å finne spor etter infeksjon eller utviklet resistens gjennom anti-nukleokapsid- og anti-spike IgG-tester.

Den første slike undersøkelsen vil bli holdt i Chon Buri-provinsen i oktober, i samarbeid med det provinsielle helsekontoret, blant 1.200 prøver i alderen fra seks måneder, hvoretter undersøkelsen vil bli utvidet til andre provinser innen seks måneder.

– Resultatene av undersøkelsen, sa Dr. Yong, vil være nyttig i planleggingen av tiltak for å håndtere COVID-19 i fremtiden, spesielt for å avgjøre om ytterligere boosterdoser vil være nødvendig.

(pf) Kilde: Thai PBS