Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

Chonburi Immigration med «smart bil» for å sjekke utlendingerMed en slitter ny BMW sjekker immigrasjonspolitiet i Pattaya tilfeldige utlendingers pass- og visumstatus.


Det var nettstedet Naew Na som først meldte at politiets «smarte» BMW ble satt i drift i går onsdag.

Det gikk ikke lang tid før bilen, som har topp moderne diagnostikk ombord, ble brukt til å bekrefte statusen til en utlending som gikk rundt utenfor huset sitt i Sør-Pattaya Soi 7.

Kjøretøyet skal ifølge politiet brukes til å verifisere passstatusen til mistenkelige utseende utlendinger over hele byen. Kjøretøyens datamaskin har mulighet til umiddelbart sjekke pass, visum og kriminell bakgrunnsstatus for utlendinger.

I går ble en sudaneser (54) tatt for ulovlig opphold i Thailand. Han ble tatt til Pattaya politistasjon og vil bli deportert og svartelistet.

Ifølge Pattaya News er profilering og tilfeldig sjekk av pass er helt lovlig i Thailand. Ifølge thailandsk lov skal en til enhver tid ha passet med seg, selv om det i praksis er greit med en kopi. Kopien må ha ankomst- og visumstempel, ikke bare identitetssiden.

Chonburi Immigration sier til media at de vil fortsette å foreta tilfeldige kontroller over hele Pattaya daglig, og lete etter mistenkelige personer. De definerte ikke nøyaktig hva som gjør en person mistenkelig. De presiserte at de som er lovlig i landet og følger reglene, ikke har noe å være bekymret for, og en normal sjekk tar bare noen få sekunder.

Kilde: The Pattaya News / Naew NaRSS Feed