Stacks Image 274
Stacks Image 186

Thailandske landsbyboere overbevist om at Ganesha-gris vil gi dem lotteririkdomSpesielle fenomener, i dyre- og planteriket, i Thailand vekker thaiers overtro og tro på rikdom.

Denne ganen er det landsbyboere i Thailands nordøstlige provins Nakhon Ratchasima som er overbevist om at lotteririkdommer er rett rundt hjørnet etter at en gris, som lignet guddommen Ganesha, ble født.

Kjent som "Phra Phikhanet" på thai, antas elefantguden å være en "hindringsfjærner» og en kilde av "intellekt og visdom" ifølge wikipedia. Han er tilbedt og æret i Thailand og over hele Asia.

Grisungen var den fjerde i et kull, eid av 75 år gamle Tengkuayi Ban Sala i Phimai-distriktet. Grisen hadde store ører og en nese som en koffert, som i bildet av Ganesha. Etter fødselen fryktet Tengkuay at grisens mor ville gå løs på ham og drepe ham, så hun tok ham inn i huset. Det gikk imidlertid bare 30 minutter før han døde. Da plasserte hun ham på en spesiell hellig hylle, og siden den gang har naboene rundt besøkt stedet å hylle grisen og søke etter lykke-lottotall.

(we) Kilde: Daily News