BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailands helseminister bekrefter at Sinovac-vaksiner ankommer onsdag– Det første partiet av Sinovac-vaksinen fra Kina ankommer Bangkok onsdag klokka 10 på Suvarnabhumi internasjonale lufthavn.

Det sa helseminister Anutin Charnvirakul søndag, ifølge nettstedet Thai PBS

For å bekrefte at COVID-19-vaksinen definitivt vil komme etter planen, viste ministeren et videoklipp i tre og et halvt minutt til media, som viser kinesiske arbeidere som flytter bunker med esker, som inneholder vaksinen, fra et lager og legger dem i en container å bli fløyet til Thailand av Thai Airways. Sendingen bærer en melding som lyder: "Hei Sinovac Vaccines. Ha en sikker flytur. Ser deg på onsdag!"

Ytterligere 2 millioner doser skal komme frem til april måned. Thailands velkjente virolog, Dr. Yong Poovorawan, ved Chulalongkorn University, skriver i sitt Facebook-innlegg i dag at når Sinovac-vaksiner ankommer Thailand, må de administreres til høyrisikogrupper så raskt som mulig for å stoppe spredningen av virus og gradvis gjenopprette normalitet slik at økonomien kan bedres. Mer enn 200 millioner doser av forskjellige vaksiner, som de fra Pfizer, Sinopharm, Moderna, AstraZeneca, Sinovac og Sputnik V, har blitt gitt til mennesker over hele verden og at deres bivirkninger er lik de som er forårsakes av influensavaksinasjoner.

(we) Kilde: ThaiPBS