Stacks Image 352

Skole dropper militæruniform for barnehage etter massive klagerEn barneskole vedtok onsdag å oppheve kravet om at barnehageelever på nivå 3 skal bruke kamuflasjeklær i militærstil for en «patriotisk aktivitet» i det nye semesteret, etter at foreldrene beklaget seg over kostnadene for enda en skoleuniform.

Anuban Kanchanaburi skoledirektør Narong Mukdasaengsawang sa etter et møte med skolelederen onsdag at K3-elever ikke trenger å ha på seg kamuflasjeantrekket for skolens ‘Army Guarding the Country’-program (Hæren som vokter landet), skriver Bangkok Post.

– Den ukentlige aktiviteten ville fortsette, men de kunne bruke vanlig skoleuniform, sa han. Skolen vil informere foreldrene om avgjørelsen gjennom sin LINE-gruppe.

Det ble en brå vending. Tirsdag bekreftet skoledirektøren at uniformen i militærstil var obligatorisk for programmet, men sa at skolen ville dekke halvparten av kostnadene. Og i dag - stoppes altså kravet om militæruniform for seksåringene.

Anuban skolen i Kanchanburi krever at K3-elever bruker vanlig skoleuniform på mandag og tirsdag. Onsdag må de ha på seg en treningsdress, og hver fredag ​​en vest med symbolet til Association of Southeast Asian Nations (ASEAN), for å vise samholdet.

Aktiviteten ‘Hæren som vokter landet’ arrangeres torsdager fra skoleåret som starter neste tirsdag. Det holdes ved 9. infanteridivisjon i Muang-distriktet.

Narong sa at aktiviteten er rettet mot å få elever til å elske landet, sette pris på landets historie og å opprettholde disiplin. Det er bare for elever i K3 eller rundt 6 år. Skolen har rundt 180 K3-elever i år.

Narong sa at foreldrene hadde gått med på aktiviteten på et møte om forberedelser til den nye perioden.

Skolen i Muang-distriktet ligger under landetsr utdanningsdepartement. De har klasser fra første trinn i barnehagen til Pathom 6 (nivå 6) og hadde 1.828 elever i fjor.

(pf) Kilde og bilde: Bangkok Post

Slik ser du norsk TV i Thailand!