Stacks Image 274
Stacks Image 186

Thailand har planer om bevaring av gamle byer i flere provinserThe Rattanakosin and Old Cities Conservation and Development Committee har godkjent retningslinjer for å bevare og utvikle gamle byer i provinsene Uthai Thani, Trang og Chachoengsao. Avgjørelsen ble tatt på et møte på mandag som ble ledet av visestatsminister Prawit Wongsuwan.

I Chachoengsao vil bevarings- og utviklingsarbeid dekke fortmurer nær Bang Pakong-elven, Wat Sothon Wararam, byens søylehelligdom, Phraya Srisoontorn Voharn-monumentet, et 100 år gammelt teakhus og et marked under Crown Property Bureau.

I Uthai Thani vil det bli arbeidet med Wat Upostharam, Sakae Krang-fjellet, Trok Rong Ya Chin-samfunnet og et samfunn av flytende hus ved Sakae Krang-elven.

I Trang vil bevarings- og utviklingsarbeidet dekke guvernørboligen, Trang kirke, klokketårnet, togstasjonen og bygninger i det historiske Tabtiang-området.

Komitéen har også godkjent en hovedplan for å bevare og utvikle gamle byer i provinsene Sakhon Nakhon, Ranong, Ratchaburi, Tak og Phrae. Disse planene vil snart bli foreslått for regjeringen.

(we) Kilde: The Nation