Stacks Image 352

Gamle oljerigger har skapt kunstige rev utenfor Koh Phan-nganKunstige rev som ble etablert i Thailandsbukta rundt Surat Thani-øya Koh Pha-ngan-øy for ni år siden har gitt et betydelig løft til det marine dyrelivet i området.

De kunstige revene er etablert rundt syv nedlagte oljerigger som ble donert av Chevron Thailand Exploration and Production Ltd, skiver The Nation.

Revene ble installert i september 2013 som en del av et ‘rigg-til-rev’-prosjekt utført i samarbeid med åtte oljeleteselskaper. Siden den gang har departementet installert mer enn 150.000 kunstige rev, og som nå dekker rundt 57.600 dekar av Thailands farvann.

Department of Marine and Coastal Resources skal overvåke tilstanden til disse kunstige revene og registrere endringer og påvirkninger på marine ressurser med jevne mellomrom, slik en de kan foreta ytterligere forbedringer når en implementerer prosjektet andre steder.

I mars 2019 kunngjorde departementet området rundt Koh Pha-ngans kunstige rev som et beskyttet område.

Fiske- og dykkeaktiviteter er forbudt i et forsøk på å akselerere hastigheten med hvilken unge koraller vil feste seg til de kunstige skjærene.

(we) Kilde: The Nation

Slik ser du norsk TV i Thailand!