BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Advarer regjeringen: – Økonomien er på randen av kollapsThailandske industriledere advarer om at hvis ikke internasjonale turister kommer tilbake snart, vil økonomien kollapse med uante konsekvenser for landet. Ettersom landets vaksinasjonsprogram ennå ikke er startet opp, er det for lite håp på noen økonomisk bedring i år.

Bare denne uken fikk en opposisjons-parlamentariker regjeringens oppmerksomhet for å sette søkelys på det økonomske tapet på 250 milliarder baht i måneden, hovedsakelig forårsaket av en ikke-eksisterende turisme. Selv statsminister Prayut har uttalt at årets økonomiske utfordring er enorm, ifølge nettavsen Thai Examiner.  Utenlandsk turisme står for 20% av landets BNP.

Den thailandske regjeringen har insistert på at befolkningens helse er viktigere enn økonomi, på samme måte som andre nasjoner i det eksperimentelle spillet om å balansere nye virusvarianter med vaksineforventninger. Mangelen på data om de nylig utrullede vaksineringskampanjene har satt regjeringer over hele verden i et villråde når de prøver å takle pandemien mens de blør økonomisk.

Presidenten for Thai Hotels Association, Marisa Sukosol Nunbhakdi, slår alarm ved å peke på landets 60 år gamle infrastruktur for turistindustrien som er på dødens sotteseng, skiver Thai Examiner.

Marisa anslår at 50% av hotellene i Thailand allerede har stengt på ubestemt tid, mens resten strekker seg ekstremt langt for å minimere tap. De hotellene som er igjen, har satt ansatte på minimumslønn.

Hun advarer om at årets situasjon er enda mer alvorlig enn i fjor, ettersom bedrifter allerede har brukt opp sine økonomiske reserver uten noen tegn i sikte til at det kommer penger i kassen med det første - om noengang.

– Når vi søker lån, ber bankene alltid om forretningsplanen vår eller når vi kan tjene penger igjen, men under disse omstendighetene har hotellbransjen overholdet ikke peiling på når virksomheten blir normal, sier hun. – Vi trenger støtte fra regjeringen, ellers kan vi se at hele turistnæringen kollapser før alt blir normalt igjen.

Bank of Thailand fastholder fremdeles at Thailand vil få over 5 millioner turister i år, men National Economic and Social Development Council foreslår et mye lavere antall: Bare 3,2 millioner turister, ifløge Thai Examiner. (pf)