Stacks Image 594
Stacks Image 601

Thailand vil fly inn russiske turister med charterflyI motsetning til flere europeiske land som ikke utsteder visum for russere, tar Thailand i vinter imot turister fra den tidligere sovjetstaten med åpne armer.

Tourism Authority of Thailand (TAT) sier denne uken at de har planer om å fly russiske turister til Thailand med charterfly for å øke turistinntektene i den kommende høysesongen, som varer fra november til februar.

I årene frem til pandemien genererte det russiske markedet en betydelig del av Thailands turistinntekter, russerne ble det nest største internasjonale kildemarkedet for Phukets reiselivsnæring.

Selv med haugene av papirarbeid, penger, karantene og forsikring involvert i å feriere til Thailand da grensene åpnet seg igjen under pandemien, var russerne blant de første som lastet ned Test & Go/Thailand Pass og hoppet på et fly til Thailand.

Siden Russlands president Vladimir Putin satte i gang et angrep på Ukraina i februar, har imidlertid flere flyselskaper droppet sine Thailand-Russland-ruter, og Russlands tilgang til landet avtok.

Noen ruter flys fortsatt, men billettprisene erfire til fem ganger dyrene enn før-konfliktprisene, noe som gjør det å reise til Thailand til et urealistisk alternativ for mange russere. Russere ønsker fortsatt å reise til Thailand, men prisen avskrekker.

For øyeblikket har russere innreiseforbud til Litauen, Latvia, Estland og Polen. Litauens innenriksminister sa denne uken at russiske turister ikke er velkomne fordi tre fjerdedeler av russiske borgere støtter landets invasjon av Ukraina.

Men Thailand trenger desperat å øke sine turistinntekter, med flyforbindelse mellom Thailand og resten av verden med bare halvparten av 2019-tallene, ifølge TAT.

TAT håper at russerne vil komme tilbake for å legge igjen sine rubler igjen hvis forbindelsen flyrutene mellom Russland og Thailand bedres.

Derfor samarbeider TAT med reisebyråer for å fly russiske turister til Thailand med charterfly tre ganger i uken denne høysesongen.

I tillegg vil Aeroflot relansere daglige direkteflyvninger mellom Russland og Phuket 30. oktober 2022.

(pf) Kilde: TrueID - Bangkok Post - BKK News Station