Stacks Image 789
Stacks Image 782
Stacks Image 793

Thailand oppgraderer våpenloven



Utkastet til ny våpenlov, som gir mandat til at alle privateide skytevåpen og ammunisjon skal registreres hos et statlig organ, er godkjent av regjeringen.

Lovutkastet ble vedtatt tirsdag, ifølge regjeringens talspersom Rachada Dhnadirek, som svar på en økning i kriminalitet som involverer skytevåpen.

Hun sier at ineffektiviteten til den eksisterende politikken nødvendiggjorde revisjonen. Politiet er ikke autorisert ved lov til å ransake mistenkte som kan være i besittelse av våpen.

Ifølge henne kan tilsyn kun gjennomføres dersom det foreligger solide bevis for at mistenkte er i besittelse av skytevåpen og har til hensikt å bruke det eller de i en forbrytelse.

Alle våpen og ammunisjon må registreres under det foreslåtte forslaget, som endrer våpenloven av 1947.

– Lovutkastet, ifølge Rachada, forsøker også å forby import av våpen, spesielt de av militær karakter.

I lovforslaget står det blant annet:
  • Alle som har et skytevåpen eller ammunisjon må registrere det innen 180 dager for å unngå juridiske konsekvenser. 
  • Enhver som er i besittelse av militære våpen eller ammunisjon har 180 dager på seg til å overgi dem til nærmeste militære enhet. Disse gjenstandene vil bli statseiendom med en gang, og militæret vil ikke bli kompensert. 
  • All informasjon innhentet om privateide skytevåpen vil bli gjort tilgjengelig i løpet av eventuell politietterforskning. 
Kilde: Bangkok One News
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand