Stacks Image 352

Edderkopp spår lotteri-tall i det sentrale ThailandEn mann fra Ang Thong-provinsen i det sentrale Thailand tror at en tarantell i skogen kan forutsi fremtiden. Så langt har edderkoppen kommet med to spådommer på lykketallene. Mannen skal ha ventet dag og natt på at den lodne ‘spåkonen’ skal komme til syne for å se hva den forutsier neste gang.

Når mannen vil at «Phaya Bung», eller «Lord of the Tarantulas», skal spå lykkenumrene, gjennomfører han en seremoni for den utenfor hullet i skogen bak Wat Bot Racha Sattha-tempelet i Pho Thong-distriktet. Han tenner lys og røkelse og ber til edderkoppen, Skiver KhaoSod.

Deretter legger han forsiktig tallene 0 – 9, skrevet på papirbiter, inn i hullet til edderkoppen og stikker dem ned med en røkelsespinne. Han venter tålmodig på at Phaya Bung skal komme ut av hullet, og når edderkoppen kommer ut, bringer den også lotteri-spådommene sine.

Den første gangen krøp Phaya Bung ut hele med 3 papirlapper: nummer 3, 1 og 9. Den andre gangen dukket edderkoppen opp med to sifre: 8 og 3.Det thailandske statslotteriet har kategorier for både 3 sifre og 2 sifre, så folk tar det som et sikkert tegn på at edderkoppen kan sakene sine.

Forhåpentligvis nyter Phaya Bung mannens selskap, fordi visse arter av thailandske edderkopper er giftige og kan etterlate et ekkelt bitt hvis de blir provosert.

(pf) Klide: KhaoSod

Slik ser du norsk TV i Thailand!