Stacks Image 186

Thailand hastebestiller jernbanebro mellom Nong Khai og LaosDen thailandske regjeringen har beordret landets statlige jernbane til å designe og bygge den andre broen fra Nong Khai-provinsen til Laos, for å koble til den nye Kina-Laos-jernbanen.

Visestatsminister Anutin Charnvirakul sa at et møte i regjeringens komité for den thailandske-lao-kinesiske jernbanen, som han ledet torsdag, hvor han beordret SRT til å raskt bygge den nye broen.

Broen vil krysse Mekong-elven fra Nong Khai til Laos og lette godstransport gjennom de tre landene på den transnasjonale jernbanen. Komiteen ga grønt lys for at SRT kunne be om et budsjett for prosjektet, skriver Bangkok Post.

Visestatsministeren sa at den kinesisk-laosiske jernbanen startet 2. desember og medføre økonomisk utvikling fra det vestlige Kina gjennom Laos til Thailand når jernbanen strekker seg til Thailand.

Dette vil redusere kostnadene for frakt mellom Kina og Thailand via Laos med 30-50 %.

Med åpningen av den kinesisk-laosiske jernbanen var grenseoverskridende godstransport mellom Thailand og Kina allerede én dag raskere enn tidligere konvensjonell transport, og kostnadene gikk ned med 25 %.

– Jernbanen frakter grønnsaker og frukt, hverdagsprodukter, maskiner, datautstyr, elektriske apparater, biler, naturgummi og bearbeidet tre, sa visestatsministeren.

(jh) Kilde: Bangkok Post • Foto: The Nation


Slik ser du norsk TV i Thailand