Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Dystre utsikter for utlendinger bosatt i ThailandDen globale økonomiske nedgangen vil uunngåelig ramme de fleste virksomheter hardt i Thailand, inkludert de med en mengde ikke-thaier i lønningslisten.

KOMMENTAR - THAI ENQURIER

Det er for øyeblikket rundt 2,2 millioner utenlandske arbeidere i Thailand ifølge offisielle data, men IOM antyder at antallet kan være så høyt som 4-5 millioner hvis man inkluderer de uformelle sektorene.

Den uformelle sektoren vil utvilsomt bli hardest rammet ettersom dagarbeidere og arbeidsinnvandrere blir utsatt for den økonomiske effekten av koronavirusutbruddet. Men profesjonelle arbeidere og fagarbeidere vil også lide av pandemien.

Bare i Bangkok er det 80.000-90.000 arbeidstillatelseeiere og titusenvis flere rundt om i landet.

Dette tallet tar ikke engang hensyn til de som omgår det offisielle arbeidstillatelsessystemet, for eksempel såkalte digitale nomader eller andre fagpersoner som midlertidig kommer til Thailand for å gjøre forretninger på et ikke-standardvisum.

Det må være veldig tydelig at Thailands utenlandske arbeidsmarked er ganske mangfoldig, unikt og sammensatt, med mange statsborgere som driver et bredt spekter av virksomheter. For bare et kort øyeblikksbilde er det japanske produsenter, kinesiske firmaer som serverer sitt eget eksport- / importmarked, kinesiske bedrifter som betjener kinesiske turister, europeiske fagpersoner som importerer mat- og teknologivarer, koreanske helse- og hudpleiebedrifter og forskjellige amerikanske teknologiselskaper. Alle vil bli påvirket av dette utbruddet. Utvandrere som jobber i Thailand vil også møte tider med usikkerheter, permitteringer og vanskelig situasjon.

Berørte sektorerDen dominerende og åpenbare taperen på slagmarken er reiselivsnæringen. Ifølge Association of Thai Travel Agents er det et fall på 91 prosent av turistankomster i mars fra samme periode i 2019. Det registrerte fallet i turistankomster i februar var 44 prosent.

Svært få selskaper i turistindustrien er villige til å gjøre rede for nullinntekt i flere måneder. Turisme utgjør 17 prosent av Thailands BNP og sysselsetter over 12 prosent av arbeidsstyrken direkte.

Den andre gruppen mennesker på hakkeklossen vil være ingeniører i Thai Oil & Gas sektor. Selv om disse fagfolkene vanligvis har misunnelsesfremkallende pakker, betyr de nåværende oljekrigene at sektoren kan se på mange omsetninger før lenge.

Japanske, koreanske og visse EU-produksjonsselskaper har allerede nedgradert virksomheten og produksjonen, og utenlandske statsborgere som er administrerende direktører, utenlandske salgsagenter eller direkte produksjonseksperter har blitt bedt om å ta en lønnsreduksjon.

Utdanningsfagfolk inkludert barnehagelærere og universitetslærere kan få sine nye kontrakter redusert da det vil være press på lønn generelt. Mange forelesere på deltid har fått slipp og mange har forlatt landet i frykt for spørsmål om arbeidstillatelse.

Gode ​​lærere var det allerede knapphet på før COVID19-krisen. Utbruddet vil gjøre ting verre.

Regjeringshjelp
For nesten hver sektor som sysselsetter utsatte som er hardt rammet av koronaviruset, bør myndighetene ikke håndheve fornyelse av arbeidstillatelse og regler for overtid for strengt.

Den mest åpenbare bekymringen er menigheten til mennesker ved forskjellige innvandringsbyråer og overbefolkning på rapporteringssentre som ikke bare truer utenlandske arbeidere med mulig spredning av coronavirus, men også thailendere som arbeider på disse byråene.

Streng rapporteringsregulering innebærer også at stressende byråkratiske bekymringer heapes på toppen av stressende økonomiske. Utlendinger med arbeidstillatelse og virksomheter må få byråkratisk spillerom og støtte akkurat som deres thailandske kolleger for å styre virksomhetene sine på riktig måte og få en god sjanse til å komme seg når utbruddet avtar.


Det må minne om at uformelle, men dyktige arbeidere som digitale nomader, kunstnere og håndverkere ikke bare bidrar til Thailands økonomi gjennom husleie, detaljhandel og andre innkjøp, men de bidrar også til det thailandske samfunnet gjennom utveksling av informasjon. Også de bør dra nytte av avslappede regler.

Koronaviruset kjenner ingen nasjonalitet eller nasjonale grenser. Vi er alle sammen i dette. La oss håpe den thailandske regjeringen lytter.

Automatisk oversatt fra Thai EnqurierRSS Feed