Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

TAT forventer 30-35 millioner utenlandske turister i 2024



Thailands turistmyndighet (TAT) sier i dag at 30-35 millioner utenlandske turister vil komme til landet nest år - i 2024. Disse vil generere 3 billioner baht i totale inntekter, som vil være det samme før pandemien rammet verden.

TAT-guvernør Yuthasak Supasorn sa at inntektsøkningen vil skyldes høyere reisekostnader for turister.

I tråd med regjeringens politikk for å stimulere økonomisk utvinning gjennom turisme, har TAT lansert kampanjen "Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters" for å drive gjenoppretting av thailandsk turisme.

TAT har som mål å gjenopprette reiselivsnæringen i år til minst 80 % av 2019-nivåene, med en estimert maksimal inntekt på 2,38 billioner baht, basert på anslåtte 25-30 millioner utenlandske turister, som genererer omtrent 1,5 billioner baht i inntekter.

Turistenes endrede atferd etter pandemien har spilt en betydelig rolle i beslutningsprosessen for reiser.

– Faktorer som verdien og kvaliteten på reiselivsprodukter og -tjenester har blitt avgjørende for å tiltrekke seg turister, spesielt i segmentet for kortreiste turister og thailandske turister som legger igjen svært mye penger, sa Yuthasak.

– Turister foretrekker nå å reise for å slappe av, besøke slektninger og familier og shoppe.

– Shoppingaktiviteter er en av de viktigste inntektsgeneratorene for Thailand og kan bidra til en kontinuerlig gjenoppretting av reiselivsnæringen, sier han.

I tillegg har folk blitt mer fokusert på helsen, noe som har ført til økt interesse for helse- og velværeturisme. Turister søker nå nye perspektiver og meningsfulle opplevelser mens de utforsker identiteten sin gjennom reiser.

For å nå disse målene og fremme samarbeid med reiselivspartnere og interessenter gjennom hele verdikjeden, har TAT, i samarbeid med Visa, signert et avtaleavtale for å fremme utenlandske turistankomster i Thailand i prosjektet "Visit Thailand Year 2566 [2023]" .

– Det ettårige partnerskapet tar sikte på å tiltrekke turister med mye penger og fremme helse- og velværeturisme i segmentet for kortreiste turister, sa TAT-sjefen.

Kilde: The Nation
RSS 
Stacks Image 795