Stacks Image 795

Move Forward presser på for likeverdig ekteskapslov i Thailand



Leder for Move Forward Party (MFP) Pita Limjaroenrat har lovet å gå inn for vedtakelse av en likeverdig ekteskapslov i Thailand før landet arrangerer det prestisjetunge WorldPride-arrangementet i 2028, som en del av arbeidet med å kjempe for LHBTQ-rettigheter og fremme inkludering.

Pita kom med kunngjøringen under en reklamekampanje holdt på Bangkok Art and Culture Center, hvor han hadde som mål å skape bevissthet rundt Bangkok Pride 2023 som er planlagt arrangert 4. juni.

MFP-lederen fremhevet betydningen av den kommende begivenheten og understreket at den ikke vil være begrenset til en enkelt dag, men inneholde en rekke relaterte aktiviteter som tar sikte på å fremme offentlig forståelse og aksept for kjønn og religiøs likestilling.

Han understreket videre sitt partis forpliktelse til å samarbeide med Bangkok Metropolitan Administration (BMA) for å arrangere WorldPride 2028, og bekreftet Thailands dedikasjon til å omfavne mangfold.

Lovforslaget om like ekteskap er blant de 45 forslagene som er integrert i memorandum of understanding (MoU) som nylig ble undertegnet av de åtte koalisjonspartiene. Denne avtalen forplikter MFP-regjeringen, som ennå ikke er dannet, til å prioritere gjennomføringen av disse lovforslagene gjennom parlamentet.

Ved å love å presse på for en likeverdig ekteskapslov, har MFP som mål å sikre at par av samme kjønn har den juridiske anerkjennelsen og rettighetene som heterofile par nyter godt av. Slik lovgivning vil representere en betydelig milepæl i å fremme LHBTQ-rettigheter i Thailand, og fremme et miljø med inkluderende og aksept for alle innbyggere.

Kilde: The Pattaya News
RSS 


Stacks Image 782

Slik ser du norsk TV i Thailand