Stacks Image 782

Slik ser du norsk TV i Thailand

Thaiene hekta på legenden om sjøormen i Loch NessEuropeiske T-skjorter med Nessie går unna som varmt hvetebrød i Thailand.

Den siste internasjonale ekspedisjonen til Loch Ness i Skottland har ikke funnet noe monster, selv om arrangørene sier at DNA-prøver fra vannet nå tyder på at Nessie kan være en ål.

Antagelig en veldig stor ål.

Likevel har forsøket avslørt at Nessie-manien har spredd seg langt av gårde, til og med til Thailand. Ifølge Taiwan Times deltok to thaier med hydrofoner, varmebilder og infrarøde kameraer sammen med de rundt 100 frivillige i det siste undervannssøket.

De bekreftet på sin side en overraskende stor interesse for Nessie-saker fra smilets land.

Det finnes minst fire thaispråklige nettsteder, deriblant Shopee og Ubuy, som selger Nessie-utstyr som skjørt og T-skjorter. Det er rift om disse klesplaggene, som kan vaskes i maskin og består av 88 prosent polyester.

Thaikan også bestille DVD-er på nettet, for eksempel Scooby Doo in Loch Ness, samt skolebøker som inneholder Nessie-historier som kan oversettes fra thai til engelsk. Du kan til og med koble deg til et nettsted som gjør det mulig å holde øye med innsjøens urolige vann døgnet rundt hjemmefra i tilfelle det skulle skje noe av interesse.

Thailand har selv et par slags Nessie-legender. I en demning i nærheten av Petchaburi skal det ha dukket opp en skapning som spiser hele barn uten å etterlate seg spor.

Det står til og med et skilt om at det er badeforbud, men ellers er det lite å rapportere.

Mer lovende er det at Sakon Nakhon faktisk har en innsjø der lokalbefolkningen sier at det finnes et undervannsvesen, selv om det eneste tilgjengelige bildet tyder på en skilpadde som har mistet skallet.

I en ny thailandsk historiebok, Black Magic and the Loch Ness Monster, fortelles det om blodige spøkelser og zombier som dukker opp fra tid til annen, særlig på Halloween.

Loch Ness-sagaen ble skapt i Skottland for å øke antall turister, og trikset har utvilsomt vært vellykket.

I virkeligheten er Loch Ness, som har et større vannvolum enn resten av innsjøene i England til sammen, for kald til at forhistoriske pattedyr kan overleve særlig lenge, noe som avkrefter de fleste av historiene.

Det vrimler av ål i Loch Ness, men så vidt man vet, er de for små til å være legendariske.

En thai som nylig kom hjem fra en pakkereise til Storbritannia som inkluderte en tur til Loch Ness, sa til Pattaya Mail at han ikke trodde et ord av legenden:

– Hvis det virkelig fantes et sjøuhyre, ville det definitivt vært postet på Instagram, mente han.

Kilde: Pattaya Mail

RSS