Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Thailand oppløser parlamentet for nytt valg i mai

Thailands kong Maha Vajiralongkorn har sluttet seg til et dekret om å oppløse parlamentet, ifølge en kunngjøring i Royal Gazette i dag, mandag, noe som baner vei for et valg i mai.

Valget må holdes 45 til 60 dager etter husoppløsningen, som trer i kraft umiddelbart.

– Dette er en tilbakeføring av politisk beslutningsmakt til folket raskt for å fortsette demokratisk regjering med kongen som statsoverhode, heter det i dekretet som ble publisert mandag.

En valgdato er ennå ikke kunngjort, men visestatsminister Wissanu Krea-ngam sa tidligere at det sannsynligvis vil bli avholdt 14. mai, hvis huset ble oppløst på mandag.

Thailands valg vil trolig vise den langvarige politiske kampen mellom Shinawatra-familien og landets konservative pro-militære etablissement.

Paetongtarn Shinawatra, datteren og niesen til henholdsvis avsatte tidligere statsministere Thaksin og Yingluck Shinawatra, er frontløperen som statsminister i meningmålingene med 38,2 % i en måling publisert i helgen.

Målingen fra National Institute of Development Administration (NIDA) plasserte statsminister Prayuth Chan-ocha, som har vært ved makten siden kupper i 2014 mot Pheu Thai-regjeringen, på tredjeplass med 15,65 %.

Paetongtarn sa fredag at hun var trygg på å vinne valget, med sikte på å avverge enhver politisk manøvrering mot partiet hennes, som tidligere har blitt fjernet fra vervet av rettslige kjennelser og militærkupp.

Kilde: Reuters

RSS 
Stacks Image 795