Stacks Image 594
Stacks Image 601

Regjeringspartiet anklages for stemmekjøp ved bruk av velferdskortMajoritetspartiet i Thailands regjering, Palang Pracharath, anklages nå for å bruke statlig velferdskort for å bedre sin popularitet blant velgere før neste parlamentsvalg neste år.


Nestleder og generalsekretær for det største opposisjonspartiet, Pheu Thai, Khunakorn Preechachanachai, nevder at regjeringspartiet åpenbart har gitt statlige velferdskort til rundt 20 millioner thaier over hele landet som en del av deres begynnende valgkampanje.

Påstanden kommer et at det har dukket opp et stort reklameskilt i den nordøstlige provinsen Nong Bua Lamphu med bilde av fungerende statsminister Prawit Wongsuwan og partiets logo. Prawit var på offisielt besøk denne provinsen i helgen. Provinsen ligger i det nordøstlige Thailand og grenser mot Udon Thani, Khon Kaen og Loei.

Khunakorn sier at dette forsøket på å kjøpe stemmer ved bruk av statens velferdskort ved neste valg bare betraktes av velgerne som motbydelig og upassende.

Han sier videre at gitt det faktum at det totale antallet personer som har rett til de statlige velferdskortene har steget fra 13 millioner til 20 millioner på fire år, har den Palang Pracharath-ledede koalisjonsregjeringens tiltak mot fattigdom åpenbart vært en stor fiasko.

(we) Kilde: Thai Newsroom