Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

Dropper Thailand karantenekravet?De få turistene som får innreise til Thailand i dag må i 14 dagers karantene, men landets reiselivsminister ønsker å droppe den nåværende karantenetiden og erstatte dene med en 14 dager opphold innefor fem utpekte områder.

Departementet foreslår at turistene kan oppholde seg innenfor fem utpekte områder: Chiang Mai, Koh Samui, Krabi, Phuket og Pattaya i minst 14 dager, selv med en negativ coronatest, men kan etter to uker dra hvor som helst i landet, hvis de fortsatt tester negativt.

Reiselivsminister i Thailand, Phiphat Ratchakitprakarn, har sier at departementet hans har snakket med statsminister Prayut Chan-o-cha om å skape en reisekorridor for turister, og krever at turistene planlegger en tur med et minimum på 14-dagers opphold.

Forøvrig har arbeidet med reisekorridorer foreløpig blitt stilt i bero, som følge av ny smittespredning i aktuelle land.

Phiphat sier at han fremdeles håper å lansere reisekorridor-ordningen, sammen med land med lav risiko i august, da innenlandsk turisme alene ikke helt kan gjenopplive den kriserammede reiselivsnæringa.

Selv om regjeringen innfører innenlandske stimulusordninger, vil innenlandsk reiselivsaktivitet bare utgjøre 40-45% av tidligere turistinntekter.

De fem utpekte områdene er innstilt på å motta de første turistene etter at Tourism Authority of Thailand gjennomførte en undersøkelse med lokalbefolkningen og rundt 74% av de spurte var enige om å innføre reisekorridorer med strenge tiltak.

(we) Kilde: BangkokPost


RSS Feed