Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

Sterk nedgang i Thailands BNP og eksportThailands finansdepartement har redusert sin økonomiske prognose for landets bruttonasjonalprodukt med nedgang i år på rekordhøye 8,5%. I januar var prognosen anslått til en oppgang på 2,8%.

For 2021 forventes thaiøkonomien, som Sørøst-Asias nest største økonomi, å øke landets BNP med 4% -5%, og eksporten med 5%. Neste års viktigste vekstfaktorer vil være utenlandske turister, som forventes å bli 15-16 millioner etter bare de 6,8 millioner som er anslått for dette året.

Departementet kuttet også anslaget for eksporten fra 2020, som er en viktig drivkraft for vekst, til et nedgang på 11,0%, mot tidligere antatt en økning på 1,0%.

Departementet forventer at økonomien vil ha nådd bunnen i andre kvartal med en tosifret nedgang før den gradvis ble 'friskmeldt'.

Regjeringen har brukt milliarder på stimuluspakker for å dempe nedgangen og planlegger ytterligere tiltak for å øke forbruket. Regjeringen melder at den fortsatt har rom for å hjelpe landets økonomiske situasjon.

(we) Kilde: ReutersRSS Feed