Følg corona-smitten i Thailand på dette interaktive kartet.
Trykk på markøren for yttterligre informasjon.

Stacks Image 186

Thailandsk lege hevder: - Dødligere italiensk variant av corona sprer seg i ThailandEn fremtredende thailandsk lege fremmer en advarsel om spredningen av en dødligere italiensk stamme av coronaviruset på sin personlige Facebookside.


Dr Manoon Leechawengwong er ICU-sjef og sykdomsekspert ved Bangkoks Vichaiyut Hospital. Han er en ledende ekspert på luftveissykdom.Han skriverangivelig på sin Facebookside at før var Thailand bare påvirket av en mildere stamme av viruset. Men nå har stammen, som har ødelagt Italia og landets medisinske tjenester, kommet til Thailand.

Viruset ble introdusert av en såkalt "superspreder" etter at en mann kom tilbake fra Italia. Plutselig ble 50 mennesker smittet ved en boksebegivenhet, og disse har så forårsake en voldsom av tilfeller i Thailand, hevder Manoon.

- Virusstammen dreper langt flere mennesker enn de asiatiske stammer, påstår legen og antyder at åtte ganger så mange mennesker kan dø, mange av luftveissykdommer.

Dr Manoon sier at Thailand først hadde 30-40 tilfeller og ett dødsfall, og det var liten endring i antall smittede i mange uker. Thaier som var smittet hadde fått en mildere versjon utbredt i andre deler av Asia som Japan, Sør-Korea og Hong Kong. Men alt det endret seg etter en boksearrangement på Lumpinee Stadium i Bangkok 6. mars.

Legen pekte på at det i Italia hadde vært 47.021 tilfeller og 4.032 dødsfall med en dødsrate på 8.6%. Til sammenligning var 8.799 blitt smittet i Sør-Korea, men bare 102 dødsfall, en dødsraten på bare 1,1%.

Det var klart fra kommentarene hans at for lite ble gjort og for sent, og nå står Thailand overfor konsekvensene av en eksplosjon i tilfeller av en variant av Covid-19 som er langt mer alvorlig enn det en tidligere ble opplevd.

(we) Les mer på Thai Rath / Thaivisa


RSS Feed