Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

Hemmelige dokumenter viser at opprørspoliti forbereder seg på å arrestere demonstranterThailands opprørspoliti er beordret til å mobilisere og klargjøre interneringsfasiliteter for å være forberedt dersom arrestasjonene av studentdemonstrantene blir iverksatt.

Det framkommer av hemmelige dokumenter som ble lekket til nettstedet KhaoSod i dag, onsdag.

De hemmelige dokumentene, datert fredag, instruerer det tungt bevæpnede grensepatrulje-politiet om å være i "beredskap" for demonstrasjonene mot regjeringen i Bangkok.

Regional politimester for grensepatruljen, Pairoj Thantham, som undertegnet ordren, bekreftet at dokumentene er ekte, men sier at det bare er en rutinemessig prosedyre.

– Nei, vi kommer ikke til å arrestere dem, sier general Pairoj.

– Dette er normal prosedyre. Vi må være forberedt, og sørge for innkvartering for forsterkninger vi får fra andre provinser.

– Men jeg innrømmer at noen av områdene blir ryddet i tilfelle det kommer pålegg om å arrestere dem, sier generalen.

To enheter av opprørspolitiet vil bli innlosjert i det regionale grensepatruljepolitiets hovedkvarter i Pathum Thanis Khlong Luang-distrikt nord for Bangkok, mens rundt 100 demonstranter ville bli holdt i en egen bygning inne i basen, fremgår det av dokumentet.

Saken fortsetter under bildet

 


Myndighetene insisterer på at de pågående protestene som studentaktivistene har holdt i strid med unntakstilstanden kan bli møtt med rettslige skritt, selv om ingen er arrestert så langt. Demontrasjonene har stort sett vært fredelige.

Tattep Ruangprapaikitseree, lederen for den frie ungdomsbevegelsen, antydet at dokumentene kan ha blitt blitt lekket av politiet selv med vilje som en del av deres skremselsepropaganda.

– De vil bare true oss demontranter, sier Tattep. – Bevegelsen vår er ikke mot loven eller ønsker å skade noen.

Studentene krever regjeringens avgang, nyvalg og ny grunnlov, og har satt fristen til kommede lørdag.

Tattep sier at flere demontrasjoner kommer dersom kravene ikke innfris.

(pf) Kilde: KhaoSod


RSS Feed