Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Strengere tiltak for å dempe farlige PM2,5-nivåer i nordlige provinser



Thailandske miljømiljømyndigheter (NEB) strammer tiltakene for å dempe det forverrede PM2.5-problemet i 17 nordlige provinser, som truer folkehelsen på grunn av skogbranner og brenning av gårdsavfall.

Det vil bli et fullstendig forbud mot brenning på åpne områder, streng håndhevelse av loven for de som tenner bål i skog eller brenner gårdsavfall. Det søkes også samarbeid fra møllere som bes ikke å kjøpe brent sukkerrør fra bønder.

På et møte onsdag har NEB instruert departementet for naturressurser og miljø om å mobilisere alle ressursene de har, inkludert fly, for å kontrollere skogbranner.

For Bangkok har transportdepartementet, Bangkok Metropolitan Administration og Royal Thai Police blitt instruert av NEB i fellesskap om å vurdere å begrense antall lastebiler som kjører inn i byen eller begrense deres driftstid.

Landets regnmakere (Royal Rain-making and Agricultural Aviation Department) har også fått beskjed om å øke sine skyfrøoperasjoner, mens helse- og innenriksdepartementene har blitt instruert om å distribuere ansiktsmasker til folk i de 17 nordlige provinsene. I tillegg yte medisinske tjenester til personer som er berørt av PM2 .5 og organisere mobile klinikker for å vise folk hvordan de kan beskytte seg.

For å redusere forbrenningen av gårdsavfall har Energidepartementet fått beskjed om å kjøpe mer avfall fra bønder, som skal omdannes til energi, mens Finansdepartementet ble bedt om å vurdere å kutte importavgifter på gårdsmaskiner for å oppmuntre at sukkerrørbønder skal bruke maskiner til å høste sukkerrør i stedet for å brenne stokkene for å lette kuttingen.

Ifølge NEB har det blitt registrert 56.439 brannsteder i 17 nordlige provinser siden begynnelsen av dette året, mens nivåene av PM2,5 mellom 1. januar og 3. mars ble målt til mellom 56 og 225 mikron.

Kilde: Thai PBS
RSS 
Stacks Image 795