BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailands 8-trinns prosess for koronavaksinasjonThailands regjeringen skisserte tirsdag en åtte-trinns prosess for registrering og vaksinering på sykehus i landet.

Ved ankomst til sykehuset vil alle følge disse åtte trinnene:
  1. Registrering 
  2. Måling av vekt og høyde 
  3. Tidslinjescreening, risikovurdering og signering av avtalen for mottak av vaksinen 
  4. Klargjøre vaksinen, desinfeksjon 
  5. Vaksinen settes 
  6. Observere evnt. symptomer, ca 30 minutter og offisiell skanning på Lines "Mor Prom" 
  7. Få retningslinjer for praksis etter å ha fått vaksinen 
  8. Få helsevurdering for ettervirkninger og risikovurdering, og følge opp etter å ha fått vaksinasjon med "Dash Board" og Line offisiell konto. 
Alle som har mottatt vaksinen vil bli kontaktet etter 7 og 30 dager via 'Mor Prom'-kontoen. En avtale vil også bli gjort for å motta en ny dose av vaksinasjonen.

Den thailandske regjeringen bekreftet tidligere at den vil begynne sin første utrulling av vaksinen til helsearbeidere i frontlinjen senere denne uken, og mellom april og juni vil Thailand vaksinere de som anses mest utsatt. Vaksinen som skal brukes vil være den kinesisk produserte Sinovac Biotech, som er blitt godkjent av Thailands Food and Drug Administration (FDA).

Thailand har også bestilt 26 millioner doser av koronavirusvaksine fra AstraZeneca, og har reservert ytterligere 35 millioner doser fra dette selskapet. Disse vaksinene vil bli brukt i landets massevaksinasjonskampanje fra juni.

I forrige uke bekreftet tjenestemenn at utlendinger bosatt i Thailand også vil bli inkludert i vaksinasjonskampanjen. Men nøyaktige detaljer om hvordan og når vaksinen skal administreres til utlendinger ennå ikke bekjentgjort, men er sannsynligvis også begynner fra juni.

Private sykehus har også fått grønt lys for å skaffe egne doser av vaksinen, forutsatt at vaksinene er godkjent av FDA.

(we) Kilde: Thaivisa