BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thai FDA har godkjent Sinovac-vaksinen, 13 provinser får de første doseneDen første fasen av Thailands koronavaksinasjonsplan er klar til å lanseres med de første 200 000 dosene av Kinas Sinovac-vaksine som ankommer i morgen.

Den kinesiskproduserte vaksinen ble nettopp godkjent av Thai Food and Drug Administration. Avgjørelsen ble tatt "akkurat i tide", skriver helseminister Anutin Charnvirakul på Facebook med et bilde av det offisielle godkjenningsdokumentet.

Etter at dosene kommer, vil vaksinene gjennomgå kvalitet- og sikkerhetskontroll. Vaksinene skal distribueres til publikum innen 5 dager etter ankomst. Den første doserunden vil bli distribuert i 13 provinser, herav "røde" og "oransje" soneprovinser under koronakontroll, samt fire provinser som er av "økonomisk betydning", ifølge Taweesilp Visanuyothin fra CCSA.

Provinsene av «økonomisk betydning», som det så vakkert heter, er de populære turistmålene Phuket, Chiang Mai, Chon Buri (Pattaya) og Surat Thani (Koh Samui).

De i helsevesenet, enten private eller offentlige, som har vært i kontakt med mennesker som er smittet , vil være i første runde med vaksinasjoner. Mennesker over 60 år er også en topprioritet i den første fasen, samt personer med kroniske sykdommer, som luftveissykdommer, hjerte- og karsykdommer, nyresykdom, hjerneslag, kreft, diabetes og fedme.

Statsministeren selv, Prayut Chan-o-cha tilbød seg (eller krever?) å få satt den første dosen av vaksinen, selv om Prayut selv har sagt at vaksinen ikke skal administreres til personer over 60 år. Prayut er 66 år gammel.

Til sammen vil Thailand motta 2 millioner doser av Kinas Sinovac-vaksine. Hele bestillingen vil bli fullført i løpet av de neste to månedene med 800.000 doser i mars og 1 million doser i april.

Den thailandske regjeringen har også bestilt 61 millioner doser av AstraZeneca-vaksinen, som ble utviklet i samarbeid med Oxford University. 26 millioner doser er planlagt levert fra juni til august, og 35 millioner doser fra september til desember.

Områder som vil være de første som får doser av Sinovac-vaksinen er Samut Sakhon (episenteret av koronavirusinfeksjoner), vestlige Bangkok, Pathum Thani, Nonthaburi, Samut Prakan, Taks Mae Sot-distrikt, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Ratchaburi, Chon Buri, Phuket, Surat Thani og Chiang Mai.

(pf) Kilde: Bangkok Post / Nation Thailand