Stacks Image 352

Skytes opp neste år: Thailands første jordutforsknings-satellitt klarTheos-2, Thailands første satellitt for jordutforskning, har ankommet landet etter å ha blitt montert i Storbritannia og forberedes for oppskyting tidlig i 2023, sier regjeringens talskvinne Ratchada Thanadirek i dag, torsdag.

Ratchada sier at Theos-2 ble utviklet av britiske satellitteksperter og et team på 20 thailandske ingeniører fra Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) for omtrent to år siden.

Den lille satellitten på 100 kg er utstyrt med GPS, sensorer for sollysintensitet og magnetfelt og kameraer for å ta høyoppløselige bilder på én kvadratmeter per piksel av jorden, skriver The Nation.

– Etter lanseringen vil den gå i bane rundt jorden 13-14 ganger daglig og passere Thailand 3-4 ganger daglig, sier hun. – Dataene og bildene den samler inn vil være gunstig for territoriell utforskning og drive landets romprogram.

Theos-2 blir for tiden testet ved satellitttestsenteret ved Space Inspirium i Sriracha-distriktet i Chonburi (samme provins som Pattaya).

Satellitten er en del av samarbeidet mellom fire organisasjoner: Thailand Institute of Scientific and Technological Research, Thai Aviation Industries, Thai Subcontracting Promotion Association og GISTDA i utviklingen av luftfarts- og romfartsindustrien i et forsøk på å redusere avhengigheten av utenlandsk teknologi og innovasjon, samt øke landets konkurransefortrinn innen global luftfart, logistikk og forsvarsindustri, bemerket Ratchada.

– Regjeringen har kontinuerlig støttet bygging og produksjon av fly, romfartøy, bakkeservice og vedlikeholdsutstyr av både offentlig og privat sektor for å fremme Thailand som et regionalt knutepunkt for luftfart og romfartsindustri, sier talskvinnen.

(jh) Kilde: The Nation

Slik ser du norsk TV i Thailand!