Stacks Image 782

Åpner senter for filmproduksjon i BangkokBangkok forbereder åpningen av et koordineringssenter for filmproduksjon den 3. oktober, med mål om å forenkle filmproduksjonsprosessen i byen.

Initiativet skal effektivisere og gjøre det enklere for filmskapere som søker om tillatelse til å filme i hovedstaden, ifølge TNA.

Bangkoks guvernør Chadchart Sittipunt avslørte at byen hadde diskutert med turistdepartementet om tillatelser til filmproduksjon.

I dag må utenlandske filmskapere som ønsker å filme i Thailand, innhente tillatelse fra departementet. Prosessen har vært preget av ulemper og uklare avgifter.

Bangkok oppretter derfor Bangkok Film-Making Coordination Center (BFMCC), som skal fungere som et felles kontaktpunkt for å koordinere og fremskynde filmproduksjonstillatelser i byen.

Initiativet skal komme både thailandske og utenlandske filmskapere til gode og forhindre irritasjon og ulemper for publikum, for eksempel trafikkproblemer.

BFMCC vil ha tilhold i Tourist Service Center-bygningen på Phra Arthit Road i Phra Nakhon-distriktet. Direktøren for kultur-, sports- og turistkontoret skal lede senteret. Senteret skal blant annet koordinere forespørsler om tillatelse, formidle foreløpige regler for filminnspillinger i Bangkok og fremme informasjon og nyheter om filmproduksjon i byen.

– Vi ser faktisk på dette ut fra et soft power-perspektiv, i tråd med regjeringens politikk, ettersom film er som en multiplikator som sprer Thailands soft power. Når det finnes filmer om Thailand på plattformer som Netflix og YouTube, stimulerer det folks interesse for å komme og oppleve, se og utforske mer om thailandsk kultur og dens spennende aspekter. Dette setter igjen fart på den lokale økonomien, sier Bangkoks guvernør.

Kilde: Thai News Agency
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand