Stacks Image 696

Vil droppe tvangskjøp av tv-rettigheter etter FIFA World Cup-fiaskoenEn underkomité av National Broadcasting and Telecommunication Commission (NBTC) stemte torsdag for å skrinlegge sin «Must have, must carry»-regelen for gratis kringkasting av store sportsbegivenheter.


Beslutningen må sendes på en offentlig høring før behandling på NBTC-styremøte for endelig godkjenning.

Fungerende generalsekretær for NBTC, Trairat Viriyasirikul, sa at kanselleringen vil være til fordel for NBTC, da de ikke lenger trenger å støtte sendingen av noen internasjonale sportsbegivenheter økonomisk.

– Slike sendinger vil bli håndtert av privat sektor i fremtiden, sier han.

«Må ha, må bære regelen» ga mandat til gratis TV-sendinger av syv store sportskonkurranser – FIFA verdensmesterskap, olympiske leker, paralympiske leker, SEA Games, Asian Games, Asian Para Games og Asean Para Games.

En kilde sier at NBTCs trekk for å skrinlegge sin egen regel vil forhindre forvrengning av markedet, ettersom rettighetseiere har en tendens til å øke rettighetsprisen hvis de vet at sendingen er pålagt kjøpt og vist av nasjonale myndigheter.

Regelen vakte offentlig kritikk i fjor da NBTC bidro med 600 millioner baht slik at Sports Authority of Thailand (SAT) kunne kjøpe rettigheter til å kringkaste 2022 Fifa World Cup for 1,4 milliarder baht.

Kritikere spurte hvorfor skattebetalernes penger ble brukt til å sende en turnering som Thailands landslag ikke en gang var en del av.

Problemet eskalerte da NBTC senere saksøkte SAT for å få pengene tilbake etter at pengene for tv-rettighetene ble overlevert til én stor sponsor, noe som betyr at noen TV-kanaler ikke var i stand til å sende alle VM-kampene direkte.

Saken er nå til behandling i Sentralforvaltningsretten.

Kilde: The Nation

RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand