Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Vil at vanlige thaier skal føre tilsyn med statlige prosjekter for å bekjempe korrupsjon



Veteranpolitikeren Suwat Liptapanlop ba i går, torsdagm om offentlig deltakelse gjennom gjennomføringen av statlige utviklingsprosjekter for å bidra til å utrydde korrupsjon.


Under en paneldiskusjon av representanter fra ni politiske partier som skal delta i parlamentsvalget 14. mai, sa Suwat at det burde opprettes en «folkebasseng» som bør være involvert i utviklingsprosjekter finansiert av skattebetalernes penger «fra start til slutt».

Diskusjonen om "Visions to Drive Thailand's Industries", ble organisert av Federation of Thai Industries.

Suwat, som er styreleder for Chart Pattana Kla Party, sa at folk burde få lov til å delta i og sette i gang utviklingsprosjekter, utarbeide vilkårene, velge entreprenører, sette medianprisen, holde prosjektbud, godkjenne prosjekter, føre tilsyn med byggingen , og godkjenne det fullførte arbeidet.

Han foreslo at det burde være minst én representant for thailandske borgere i hver komité involvert i hvert trinn av utviklingsprosjektene.

Politikeren bemerket at statlige virksomheter har en såkalt «direktørpool» bestående av registrerte representanter fra Finansdepartementet som sitter i hovedstyret.

– I dag bør det være en folkepool, en liste over representanter fra det sivile samfunn, som sitter i komiteene som sensorer og opptre på samme måte som de fra styregruppen. Når offentlige medlemmer blir involvert, vil det være åpenhet og korrupsjonsproblemet vil bli redusert, sa Suwat.

Han sa at partiet hans har en politisk plattform som krever et online system med «one-stop service» for utenlandske investorer som etablerer virksomheter i Thailand. Han sa at dette systemet ville bidra til å sikre utenlandske investorer åpenhet og rettferdighet når de vurderer deres forespørsler.

I løpet av sin lange politiske karriere som startet i 1988, tjente Suwat i forskjellige ministerposter i mange regjeringer. Han var vitenskapsminister i Chuan Leekpai-administrasjonen fra 1994 til 1995, industriminister fra 1998 til 2000 i Chuans andre regjering og transportminister i Chavalit Yongchaiyudhs regjering fra 1996 til 1997.

Suwat tok også på seg flere ministerposter i Thaksin Shinawatras to administrasjoner, inkludert visestatsminister, statsministerens kontorminister, universitetsminister, arbeidsminister og justisminister.

Kilde: The Nation
RSS 
Stacks Image 795