Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

Thailandsk ex-statsminister blir serbisk statsborgerDet meldes at den nå landflyktige tidligere statsminister Yingluck Shinawatra, som ble dømt i Thailand til fem års fengsel for manglende bruk av sin myndighet, har fått serbisk statsborgerskap.Serbias statlige nyhetsbyrået Tanjug rapporterte i går at den serbiske regjeringen bevilget henne statsborgerskap "fordi det kunne være i Serbias interesse". Et regjeringsvedtak som bekreftet dette ble offentliggjort i juni i Serbias offisielle tidning.

Med det serbiske passet kan hun reise uten visum til over 100 land, inkludert de fleste av EU-landene.

Yingluck flyktet fra Thailand i 2017, bare dager før hun ble dømt for å ha ha forvaltet en rissubsidieordning som var full av korrupsjon og kostet skattebetalerne hundrevis av milliarder baht. Hun og hennes støttespillere sier saken var politisk motivert.

Hun ga blaffen i den betalte kausjonen og rømte landet, angivelig til London via Dubai, der hennes milliardærbror, tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, er bosatt i selvpålagt eksil etter å ha flyktet fra Thailand også etter å ha fått en korrupsjonsdom

Hennes bror, den også landflyktige ex-statsministeren Thaksin Shinawatra har siden 2009 statsborgerskap i et annet land på Balkan, i Montenegro.

(we) Kilde BangkokPostRSS Feed