BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Facebook har stengt Myanmar-hærens 'True News'-side (video)En Facebook-side som ble drevet av Myanmar-juntaens såkalte informasjonstjeneste, «True News» er stengt av Facebook søndag etter at teknologigiganten mener den oppfordrer til vold, skriver Thai PBS
.

Sikkerhetsstyrker i landet har økt volden mot en massiv og i stor grad fredelige demonstrasjoner som krever at Aung San Suu Kyi slippes fri.

Nobelpristageren ble arrester sammen med sine øverste politiske allierte i begynnelsen av februar, men det nye militærjuntaen har insistert på at de overtok makten lovlig.  Junaen har brukt Facebook til å hevde Suu Kyis valgseier i november i fjor ev valgfusk.

En talsperson for Facebook sier at siden «Tatmadaw True News Information Team» ble fjernet for «gjentatte brudd på våre fellesskapsstandarder som forbyr oppfordring til vold og koordinering av skade».

Hundrevis av sider fra hæren er utestengt fra sosiale medier de siste årene etter å ha blitt kritisert for sin ineffektive respons på ondsinnede innlegg i landet. Mye av innholdet var rettet mot landets statsløse Rohingya-muslimske minoritet, hvorav rundt 750 000 flyktet til nabolandet Bangladesh etter et militærinngrep i 2017.

Myanmar har vært i opprør siden Suu Kyis arrestasjon den 1. februar, med store gatedemonstrasjoner sett i store byer og isolerte landsbyer. To mennesker ble drept lørdag etter at sikkerhetsstyrker skjøt mot en folkemengde i den sentrale byen Mandalay.

Juntaen har også pålagt at internett stenges om natten og har stengt tilgang til sosiale medier, også Facebook i et forsøk på å stanse demontrasjonene.

(opf) Kilde: The PBS/A news