Stacks Image 357

Ingen korona-kontroller ved innreise til Thailand fra 1. oktoberInnreisende til Thailand vil ikke være pålagt å vise sine Covid-19-vaksinasjons- eller testsertifikater, og smittede personer med milde eller ingen symptomer blir ikke satt i isolasjon fra 1. oktober.

Endringene ble annonsert av helseminister Anutin Charnvirakul etter et møte i den nasjonale smittevernkomitéen onsdag.

Han sa at komitéen vedtok å redefinere Covid-19 som en smittsom sykdom under overvåking, og relevante tiltak vil endres tilsvarende for besøkende, lokalbefolkningen og smittede mennesker.

Fra 1. oktober trenger ikke innreise å vise testresultat eller vakinebevis ved innreise til Thailand.

Smittede som ikke har noen eller milde symptomer, vilikke bli isolert, men vil bli bedt om å følge tiltak, sombruk av ansiktsmasker, sosial distansering og håndvask i fem dager.

Anutin sa at de også gikk med på å redefinere Covid-19 som en smittsom sykdom under overvåking, i stedet for som en farlig smittsom sykdom, fra 1. oktober til september neste år.


Dr Sophon Iamsirithaworn, visegeneraldirektør ved Department of Disease Control, sa torsdag at sykdomskontrolltiltakene ville bli lempet fordi Covid-19-symptomene for øyeblikket ikke var alvorlige og lignet på forkjølelse.

Vær oppmerksom på at noen flyselskapet fortsatt kan kreve vaskinebevis før ombordstigning. Det rådes til å undersøke dette med det enkelte flyselskap.

(pf) Kilde: Bangkok Post

Slik ser du norsk TV i Thailand!