Stacks Image 186

Vaksinering: Nøkkelen til å åpne Thailand igjenRegjeringen ga grønt lys i forrige uke og sa at de planla å åpne Bangkok, Chonburi, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan og Chiang Mai igjen i løpet av den første uken i oktober.

Denne andre fasen av gjenåpningen vil selvfølgelig avhenge av antall personer som er vaksinert disse provinsene.

Denne fasen lanseres etter at den ørste fase gjenåpning av fire provinser i sør: Phuket, Phang Nga, Krabi og Surat Thani, som har vist seg å være en suksess rent administrativt og smittemessig når en tenker på “sandkasse”-turistene. Riktignok er målet på 100.000 internasjonale turister langt unna å nå før månedsskiftet.

Phuket var den første provinsen som åpnet 1. juli, etterfulgt av de tre andre noen uker senere.

Siden Phuket åpnet igjen, har de traff inn 1,63 milliarder baht, og hver utenlandske turist brukte mellom 60.000 og 70.000 baht under oppholdet, skriver The Nation

Suksessen til Phuket “sandkassa” har gjenopplivet den lokale økonomien og inspirerer andre provinser, spesielt de som er avhengige av turistinnteter, til å gjøre det samme.

Selv om regjeringen har store planer om å åpne fem provinser på nytt i sin andre fase, er mindre enn 30 prosent av innbyggerne blitt vaksinert.

I Bangkok er 34,85 prosent av befolkningen blitt vaksinert etterfulgt av 9,30 prosent i Chonburi, 19,46 prosent i Phetchaburi, 17,66 prosent i Prachuap Khiri Khan og 15,57 prosent i Chiang Mai ifølge avisen.

CCSA rapporterte mandag at det er satt totalt 40.276.356 vaksinedoser i Thailand.

Tidligere har CCSA sagt at det settes 24 millioner flere doser mellom 27. september og 31. oktober i hele landet.

Av de 24 millioner dosene vil 70 prosent brukes til å vaksinere ungdommer i alderen 18 år og oppover, 20 prosent vil bli tildelt studenter, 3 prosent til trygdemottakere, 5 prosent til embetsmenn og innsatte og de resterende 2 prosent vil bli brukt som booster-doser.

Regjeringen har også kunngjort en tredje fase av gjenåpning, som forventes å starte i midten av oktober. I denne fasen tar myndighetene sikte på å åpne dørene til Lamphun, Phrae, Nan, Mae Hong Son, Chiang Rai, Sukhothai, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Ubon Ratchathani, Kanchanaburi, Ratchaburi, Rayong, Chanthaburi, Trat og Ayutthaya.

(pf) Kilde: The Nation