Nye regler for forlengelse av pensjonist og ekteskapsvisum på trappeneThailands Immigrasjon har overfor Thaivisa.com bekreftet at det kommer nye krav til utlendinger når de søker om forlengelse av oppholdet basert på pensjon, ekteskap eller det å være foreldre til et thailandsk barn.

Det fremkommer av en nasjonal politiforordning datert 26. desember 2018 og som er underskrevet av landets immigrasjonssjef.

Er du gift med thai må du ha en månedlig inntekt på minst 40 000 baht, 480 000 baht i året, mot nå 400 000 baht.

For pensjonistvisum, forlengelse i inntil ett år, kreves minst 65 000 baht i måneden, dvs. minimum 780 000 baht i året, mot nå 800 000.
Bevis på inntekt, attestert av ditt lands ambassade skal være tilstrekkelig, men fra 2020 må en trolig også vise at du får beløpet overført hver måned til thailandsk bankkonto. Banken må bekrefte at slike innbetalinger har foregått i de siste 12 måneder. Antall måneder skal kunne fravikes første gang, dersom en ikke har vært pensjonist så lenge.

Reglene er ennå ikke kunngjort på immigrasjonens nettsider, men nettstedet Thaivisa.com vil komme med oppdatering når de foreligger.

(we) Kilde: Thaivisa.com
RSS Feed