Stacks Image 186

Khao Takiab: Det mest populære området for leilighetskjøpere i Hua HinKhao Takiab, etterfulgt av Kao Tao og Hua Hin, er de mest populære områdene i Hua Hin hvor det ble solgt flest leiligheter i andre halvdel av 2021. Det framkommer i det nyeste rapporten fra eiendomskonsulentfirmaet Knight Frank Thailand skriver Hua Hin Today.

Sameieboliger i Khao Takiab hadde den høyeste salgsraten på 96 prosent, tett fulgt av Khao Tao og i landområder, hvor salgsraten på henholdsvis 95 prosent og 90.

Salgsraten i Hua Hin og Cha Am henholdsvis 83 prosent og 60 prosent.

Cha Am har det høyeste antallet boligenheter for salg på 6.468.I rapporten framkommer det at for øyeblikket er det praktisk talt ingen tomteområder ved sjøen i Hua Hin-området som er tilgjengelig for eidendomsutvikling.

Det eneste gjenværende området ved strandpromenaden er egnet for prosjektutvikling er i Cha-Am-området, som fortsatt er langt mindre populært blant kjøpere enn Hua Hin.

Innlandsområder bør interessere investorer
Ifølge rapporten er det fortsatt er mange fjellområder som er tilgjengelige for utvikling i Hua Hin, noe som burde være av interesse for investorer fordi det ligger i sentrumsområdet i Hua Hin og er populært blant utlendinger.

Gjennomsnittlig prisantydning for leiligheter med havutsikt i dette området er omtrent 141.670 baht/kvadratmeter (ca 37.000 kroner).

Salgsprisene har økt med 2 % fra første halvdel av 2021, med nye havutsiktsprosjekter med gjennomsnittlige salgspriser på 250.000 baht/kvadratmeter (65.000 kroner)

Gjennomsnittlig prisantydning for borettslag uten havutsikt i dette området er rundt 70 700 baht/kvadratmeter (ca 18.500 kroner).Totalt sett sier rapporten at utsiktene for leilighetsmarkedet i Hua Hin er og blir stabile og forventes å forbedre seg etter hvert som pandemien forbedres.

Ifølge rapporten er det leiligheter ved strandpromenaden, hvor det er relativt få enheter tilgjengelig, som forventes å øke i pris. I områder som Cha Am vil det imidlertid ta en stund før de usolgte enhetene er solgt.

Rapporten fremhever populariteten til regionen blant leilighetskjøpere i Bangkok som ser på regionen som et mer foretrukket sted å se ut av pandemien enn den thailandske hovedstaden.

(jh) Kilde: Hua Hin Today

Slik ser du norsk TV i Thailand