Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

– Thailand må åpne for turister i år - neste år er det for sent

Det sier Vichit Prakobgosol, president i Association of Thai Travel Agents (ATTA).
– Vi må ta et første skritt i fjerde kvartal i år, ellers vil Thailand bare motta 10 millioner utenlandske turister neste år, og miste ytterligere 1,5 billioner baht i turismeinntekt, sier han.


– Selv om det blir utviklet en vaksine, er det for sent å starte neste år.

ATTA planlegger å foreslå en turistplan uten 14-dagers karantene for korttidsopphold, men insisterer på en offentlig høring før noe godkjennes.

Denne planen føyer seg inn rekken av et titalld planer og forslag for å åpne Thailand for turister før jul. De fleste planene ligner på hverandre om enn noen detaljjusteringer.

I forslaget til Attas utkast må turister komme fra byer som ikke har hatt nye smittetilfeller i de siste 60 dager.

– Mer enn 2,5 millioner ansette i turistnæringen risikerer å miste jobbene sine hvis landet ikke kan åpne grensene for internasjonale turister innen dette året, da bare 10% av turistarbeiderne kan få støtte fra rehabiliteringspakkene, sier Vichit.

Turistminister Phiphat Ratchakitprakarn sier at departementet vil gjøre sitt beste for å tiltrekke seg langtidsturister innen 1. oktober, selv om de må i 14-dagers karantene.

– Selv om andre land i Asia som Singapore har redusert karantene til sju dager, er Thailand ikke forberedt på å følge etter, sier han.

(pf) Kilde: Bangkok Post
RSS Feed