Stacks Image 352

Pattaya-politiet øver på håndering av fulle og aggressive turister


Pattaya-politiet sammen med turistpolitet hadde i går en treningsøkt på Jomtien-stranda for å øve på håndtering av væpnede, fulle og aggressive utenlandske turister.


Øvelsen var en simulering og frivillige deltok som statister og fant sted midt på ettermiddagen på Jomtien Beach. Øvelsen ble overvåket av Pattaya City's politisjef Kunlachart Kunllachai, skriver The Pattaya News.

De som deltok ble fortalt at de skulle ut på en øvelse med skuespillere, men ikke fortalt hva scenariet ville være. Frivillige medhjelpere informerte strandgjengere og tilskuere om at hendelsen var en trening og ikke et faktisk alvorlig problem.

I scenarioet hadde en utenlandsk turist blitt truet av en annen utenlandsk turist med kniv på stranden, fremstilles som sterkt beruset og ute av kontroll, ropende og aggressiv.

Ved ankomst forsøkte politiet å få den mistenkte til å slippe kniven, men nektet. På dette tidspunktet brukte politiet spesialutstyr for å arrestere den mistenkte.

Politisjefen sa til lokale medier at han var stolt av mannskapene sine og de reagerte godt på høvelsen. Han minnet turister og innbyggere om å ringe politiet umiddelbart hvis det var et problem eller konfrontasjon og ikke prøve å løse det selv.

Øvelsen fant sted bare dager etter at en faktisk hendelse som involverte to utenlandske turister som kjempet med skarpe våpen fant sted på Walking Street med en påført moderate skader.

(we) Kilde: The Pattaya News
Slik ser du norsk TV i Thailand!