BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailands regjering: – Dyrk cannabis, få kontanter

Den thailandske regjeringen fremmer dyrkingen av cannabis som som en annen inntektskilde for lokale bønder, sier en høytstående talsperson i dag søndag, ifølge Bankok Post.

– Alle har rett til å dyrke marihuana ved å inngå partnerskap med provinssykehus for medisinsk bruk, sirt talskvinne Traisulee Traisoranakul og påresiserer til at de interesserte må søke godkjenning fra myndighetene.

– Så langt har 2500 husstander og 251 provinssykehus dyrket 15.000 cannabisplanter, sier hun. – Vi håper at cannabis og hamp vil bli en primær inntskilde for bønder.

Andre som kan søke lisenser for å dyrke cannabis, er universiteter, næringslivsbedrifter, medisinsk fagpersonell og profesjonell medisinidustri, framfår det det i Bankok Post.

Kunngjøringen kommer etter at Thailand i fjor fjernet visse deler av cannabis og hamp fra narkotikalisten.

– Cannabis kan også brukes i mat og drikke på restauranter, så lenge det kommer fra en godkjent produsent, sier Traisulee og la til at Medical Marijuana Institute vil holde informasjonsmøter for investorer og publikum denne måneden.

Den statlige narkotikaprodusenten, den statlige farmasøytiske organisasjonen, sier at den ville kjøpe cannabis fra godkjente samfunnsbedrifter for inntil 45 000 baht per kilo for planter som inneholder 12% cannabidiol.

(pf) Kilde: Bangkok Post