Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

Thailand forlenger stengingen med minst en måned til - innreise kanskje mulig i juliCivil Aviation Authority of Thailand har i dag kunngjort en forlengelse av deres nåværende forbud mot internasjonale reiser ytterligere en måned, til minst slutten av juni 2020.


Det nåværende forbudet mot ruteplaner for internasjonale flyvninger ble forlenget forrige måned til fram til 31. mai. Men nå har CAAT kunngjort forlengelsen i minst en måned til. Det ble ikke gitt noen spesifikk grunn til utvidelsen utover regjeringens fortelling om å "beskytte Thailand mot ytterligere utbrudd av Covid-19".

Så det tidligste noen utlendinger vil kunne fly til Thailand vil være minst juli, forutsatt at forbudet ikke blir utvidet ytterligere.

Det er fremdeles tusenvis av thaier som venter på å repatriere, og det kan ta minst en måned til å få dem alle tilbake med dyre charterte flyreiser og krevende dokumenter som kreves før de kan komme tilbake.

I henhold til det gjeldende forbudet vil det fortsatt tillate chartrede hjemtransportflyvninger av thailandske statsborgere, militære fly, nød- og medisinflyvninger. Men ingen planlagte kommersielle flyvninger er tillatt under gjeldende forbud.

I mellomtiden er det bare begrensede innenlandsflyvninger fra fem flyplasser i Thailand - Chiang Mai, Chiang Rai, Suvarnabhumi, Don Mueang og Hat Yai - som for øyeblikket er i tjeneste med begrenset sitteplass tilgjengelig og helserelatert papirarbeid obligatorisk.

Bare i går gjorde CAAT også en rask U-sving på forslaget om å åpne Phuket internasjonale lufthavn i dag og sa at det nå vil forbli stengt på ubestemt tid.

(pf) Kilde: The Thaiger /