Stacks Image 594
Stacks Image 601

Pattaya-politiet aksjonerer mot angivelig prostituerte transerPattaya-politiet inspiserte Beach Road i går kveld, og tok dusinvis av mistenkte prostituerte transer til stasjonen for idsjekk og -registrering for å forhindre potensielle forbrytelser i turisthøysesongen.

Den intense «prostitusjonsrensingen» ble utført av et kombinert team av Pattaya-politi og turistpoliti i går kveld på Beach Road etter klager fra, det som Pattaya News omtaler som, anonyme bekymrede borgere.

Aksjonen kom også i forkant av den etterlengtede Pattaya International Fireworks Festival denne helgen som forventes å tiltrekke seg over 100.000 besøkende.

Ifølge lederen for operasjonen Pitchaya Khiaoplueng, forlot mange personer, som han mistenkte var ulovlige sexarbeidere, strandveien og så øyensynlig ut til å være vanlige turister som flanerte langs stranden så snart de så politiet.

Ikke desto mindre ble 36 påståtte sexarbeidere arrestert og tatt med til Pattaya politistasjon for å få registrert deres identitet. Årsaken til dette er trolig at politiet i Pattaya har starten en krig mot det de mener er at småkrininelt miljø som angivelig består av transpersoner som målrettet seg mot turister.

Pitchaya understreket overfor de mistenkte at de ikke kunne slentre på stranden og tilby seksuelle tjenester til folk som gikk forbi siden det er i strid med den thailandske prostitusjonsloven og skadet Pattayas turist-image.

Alle mistenkte ble løslatt, og politiet i Pattaya lovet å fortsette nedslaget mot prostitusjon hver dag. Dette må vel sies å være første gang i historien at Pattaya-poltiet innrømmer at akkurat dét forgår i Pattaya.

(pf) Kilde: The Pattaya News