BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Tidligere protestleder Suthep og 25 andre dømt for opprøret i 2014Tidligere statsråd Suthep Thaugsuban, som ledet masseprotestene for å fjerne regjeringen til statsminister Yingluck Shinawatra mellom 23. november 2013 og fram til 1. mai 2014, er ble onsdag idømt fem års fengsel av Straffedomstolen.

25 andre kjernemedlemmer i People's Democratic Reform Committee (PDRC), som sto bak protestene, som til slutt førte til et militærkupp, ble også dømt til fengselsstraffer.

Blant de dømte er utdanningsminister Nataphol Teepsuwan, minister for digital økonomi og samfunn Buddhipongse Punnakanta og assisterende transportminister Thaworn Senneam, som ble dømt til henholdsvis 6 år og 16 måneder, 7 år og 5 år. De tre er fungerende statsråder og ble også fratatt stillingene sine, i samsvar med grunnlovens paragraf 160.

Alle de 26 tiltalte ble funnet skyldige i tiltaler som omfattet fra oppfordringer til opprør i landet og arbeidsnedleggelser hos arbeidere, ulovlig samling av mer enn ti personer for å forårsake uro, inntrenging på statlig eiendom og forstyrrelse av et valg. Retten avviste imidlertid anklagene om terrorisme og opprør med den begrunnelse at protestene sies ikke å ha brukt vold.

(we) Kilde: ThaiPBS