Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Alkoholbransjen i sterk medvind - omsetter for én milliard baht i måneden



Den totale alkoholbransjen i Thailand har økt 20 % siden starten av 2023 og skal tappe én milliard baht i måneden i andre kvartal, sa Thanakorn Kuptachit, rådgiver for Thai Alcohol Business Association.

Thanakorn sier at etterspørselen og kjøpekraften for alkoholholdige drikker i Thailand har vært på en stigende trend siden januar 2023, med en økning på ikke mindre enn 20 % hver måned.

Alle typer alkoholholdige drikker har hatt en kraftig økning i salgsvolum, som øl og brennevin, som er drevet av mange faktorer, inkludert opphevelse av alle covid-relaterte restriksjoner, gjenåpning av landet for reise og turisme, den kommende Songkran-festivalen og til og med det kommende parlamentsvalget.

– Det vil bli flere sosiale sammenkomster, feiringer og fester etter hvert som Songkran-høytiden nærmer seg, kombinert med den politiske atmosfæren som spenner seg opp. Dette er betydelige variabler som påvirker etterspørselen og kjøpet av alkoholholdige drikkevarer, sa Thanakorn.

Også i år spådde Thanakorn at alkoholmarkedet vil generere inntekter på minst 1 milliard baht per måned, med april, som holder Songkran, som den mest aktive måneden.

Han uttalte også at så snart den nye regjeringen tiltrer etter avstemningen 14. mai, vil foreningen hans presse på for kansellering av forskrifter som forbyr salg av alkohol mellom 14-17, samt lovlig utvidelse av åpningstidene for utestedene på populære turiststeder som Pattaya og Phuket.

Kilde: The Pattaya News
RSS 
Stacks Image 797