Statsbudsjettet: Flyseteavgiften til Thailand økerRegjeringen foreslår i sitt statsbudsjett for 2019 å endre flyseteavgiften. Det vil medføre at en famlie på fire må ut med 1.600 kroner i flyseteavgift for en familieferie i Thailand.I stedet for en fast avgift på 83 kroner for hver passasjer, som er dagens sats, legger regjerinjgen nå opp til at avgiften skal se forskjellig ut avhengig av hvor langt passasjerene reiser.

«Regjeringen foreslår en provenynøytral omlegging av flypassasjeravgiften slik at flyreiser ut av Europa får en høyere sats på 200 kroner per passasjer mens øvrige reiser får en lavere sats på 75 kroner per passasjer», heter det i forslaget til neste års statsbudsjett.

I forslaget framgår det at de nye avgiftene skal innføres fra 1. april neste år. Det vil i såfall bety at en tur/returbilett til Thailand vil bli minst 234 kroner dyrere enn i dag. For en familie på fire vil samlet flyseteavift bli 1600 kroner, eller 936 kroner dyrere enn i dag.

Flyseteavgiften vil anslagsvis gi staten én milliard i inntekter.

Trodde du at flyseteavgiften, eller flypassasjeravgiften som det offisielt heter,  ble inført av miljøhensyn? Neida,. for i finansdepartementets budsjettforslag heter det: «Avgiften er begrunnet med å gi staten inntekter, …»

(pf) Kilde: E24
RSS Feed