Stacks Image 186

Sinopharm kanskje alternativ for barn etter bekymringer med PfizerSinopharm kan bli tilbudt som en alternativ vaksine for barn før skolene åpner igjen 1. november, sier helseminister Anutin Charnvirakul (bildet) i dag, tirsdag.

Den nåværende planen er å bruke Pfizer-vaksinen til barn i alderen 12 år og oppover i Thailand. Imidlertid har bekymringer blitt reist etter at amerikansk forskning indikerte at gutter er fire til seks ganger mer sannsynlig å bli syke av en sjelden bivirkning av Pfizer-vaksine, myokarditt (hjertebetennelse), enn fra selve Covid-19.

Anutin sier at Thai Food and Drug Administration (FDA) inspiserer dokumenter fra produsentene av Sinopharm og andre vaksiner for å sjekke om disse vaksinene kan brukes til å vaksinere barn.

FDAs generalsekretær Phaisan Dankhum sa i forrige uke at Sinopharms importør hadde sendt dokumenter for godkjenning 2. september, og at prosessen ikke skulle ta mer enn 30 dager.

Pfizer-vaksinen er allerede godkjent for bruk til barn av thailandske FDA.

Anutin sier at den nåværende vaksinasjonsgraden i Thailand har steget til rundt 900.000 doser daglig dag, noe som reduserer alvorlige symptomer hos de som er fullstendig vaksinert.

– Departementet vil vurdere situasjonen for å vurdere hvilke tiltak som kan lempes på fra neste måned, la han til.

(pf) Kilde: The Nation