Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

UD: ‘Ingen umiddelbar plan’ for å tillate flere utlendinger til Thailand

Thailandsk UD sa onsdag at det foreløpig ikke er planer om å utvide listen over utlendinger som får lov til å komme inn i landet, heller ikke for utenlandske pensjonister med hjem og familier i Thailand.

Presseansvarlig Yajai Bunnag i UD sa at bare fire grupper av ikke-thailandske statsborgere som er kunngjort i den nyeste forskriften, er tillatt i kongeriket for øyeblikket.

Det er personer som har permanent oppholdstillatelse og arbeidstillatelse, de som har en spesiell ordning med regjeringen, og arbeidsinnvandrere samt medlemmer av Thailand-Elite.

Mange hadde håpet listen ville bli utvidet til å dekke pensjonister med visum og ugifte par.

På Facebook er det opprettet en kampanje av “Love Is Not Tourism Thailand” som er dedikert til par og familier som er revet fra hverandre av pandemien. De ber regjeringen ta hensyn til sine kjære.
Kampanjene formål: "Vi ber regjeringen om å utstede visa eller tillate innreise for familiemedlemmer og kjærester for å gjenforenes med hverandre av humanitære grunner".

Selv om noen av innreisebegrensningene er blitt opphevet, prioriterer de nye tiltakene profesjonelle og medisinske turister, snarere enn ugifte par.

Thailand har ikke registrert noen innenlands smitte på 72 dager.

Panprapa Yongtrakul, assisterende talskvinne for regjeringens responssenter, sier at de syv nye coronavirus-tilfeller ble rapportert i statlige karantene onsdag.

De nye smittetilfellene er thailandske studenter som kom tilbake fra Egypt, en massør som returnerer fra UAE og en amerikansk lærer som kommer fra USA.

Landets kumulative smittetilfeller utgjør nå 3.328 med 58 dødsfall. 126 pasienter blir behandlet på sykehus, mens 3.144 har kommet seg, la hun til.

(pf) Kilde: KhaoSod
RSS Feed